© 2013 wiljo. All rights reserved.

Bezoek Tata Steel IJmuiden

De herinnering aan..

Een van de laatste uitstapjes die ik samen met mijn vader heb gemaakt, was een bezoek aan Tata Steel IJmuiden in 2011. Samen hebben we ons destijds zitten te vergapen aan de grote machines en de bedrijvigheid op het grote terrein van de voormalige Hoogovens. 

Een van zijn wensen was altijd nog om dit ook nog een keer met zijn jongste broer samen te doen. Helaas heeft zijn gezondheid hem dat niet meer toegestaan. In navolging van zijn wens heb ik deze dag samen met zijn jongste broer alsnog een bezoek gebracht. Tijdens de rit krijg je allerlei informatie over het bedrijf en de productieprocessen.

DSCN3169

Het was een bijzondere rit, het bleek namelijk een van de eerste bezoekersritten te zijn met de compleet gereviseerde stoomlocomotief Bonne van Corus Stoom IJmuiden. Bovenstaande foto's heb ik tijdens de fotostop op het terrein gemaakt.

Na de rit hebben mijn oom en ik nog een bezoek gebracht aan het Hoogovenmuseum. Wat opviel was de verandering door de jaren heen als gevolg van andere productieprocessen alsmede economische veranderingen.

DSCN3173

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*