DJ LEGO Spinning
© 2012 wiljo. All rights reserved.

DJ LEGO Spinning

Al vrij snel na het kopen van mijn Nikon DSLR ben ik lid geworden van de Nikon Club Nederland. Op het forum laten leden o.a. hun foto's zien en kan je vragen stellen, ook zijn er verschillende foto opdrachten. De winnaars van de thema opdrachten worden afgebeeld in het NCN magazine.

Met deze foto behoorde ik tot de winnaars (3e prijs) bij de foto opdracht: "een muziekplaat".

Na het lezen van het thema, had ik al snel het idee voor deze foto. Kim en ik hebben al een tijd een groot LEGO hoofd in onze woonkamer staan. Deze gebruiken we als snoeppot. Vanuit mijn DJ tijd bij mijn roeivereniging had ik nog een DJ koptelefoon. Ik miste alleen nog een draaitafel en een discolamp...

Ik heb gezocht naar een geschikte afbeelding op internet en deze heb ik groot geprojecteerd op een computer scherm. Het LEGO hoofd ervoor gezet, de koptelefoon op het hoofd geplaatst, mijn flitser draadloos opgesteld... Resultaat: een donker scherm en een knalgeel LEGO hoofd.

Het licht moest dus nog wat gefilterd worden, om dit voor elkaar te krijgen heb ik mijn Rogue 3 in 1 Grid erbij gepakt en deze voorzien van een blauw kleurfilter, het licht werd zo mooi gebundeld richting het LEGO hoofd en bovendien kreeg het de kleur van een stroboscoop mee. De sfeer van de foto veranderde meteen, het resultaat van alle inspanningen zie je hierboven.

Wil jij deze foto ook hebben, bestel hem dan op Canvas, Xpozer, Aluminium, of op poster via mijn shop!

© 2012 Wiljo van Essen

Koop mijn werk op dibond, canvas, poster en ingelijst op Werk aan de Muur

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*