© 2013 wiljo. All rights reserved.

Flickr Explore

Direct na de aanschaf van mijn digitale spiegelreflexcamera in 2009, heb ik een account aangemaakt op flickr.com. Dit gratis account heb ik vrijwel direct overgezet naar een betaald account zodat ik onbeperkt foto's in hoge kwaliteit kon toevoegen en via de flickr website kon backuppen.

Op het moment van het schrijven van deze blog heb ik 3830 foto's toegevoegd aan flickr. Deze foto's hebben vanaf juni 2009 een kleine 150.000 views teweeg gebracht.

Ik bezoek flickr dagelijks en bekijk veel foto's van andere flickr leden, ik geef commentaar en kies favorieten. Het leuke van deze foto-community is dat je ook commentaar van anderen terug krijgt op je eigen foto's. Naast dat dit leuk is, is dit ook leerzaam. Het heeft mij in ieder geval geholpen bij het selecteren van de foto's die ik op flickr plaats en vooral het kritischer bekijken van mijn eigen foto's.

Dagelijks worden er miljoenen foto's toegevoegd aan flickr. Uit al deze foto's kiest flickr dagelijks 500 foto's die getoond worden op "Explore". De criteria die flickr bij de selectie van de foto's gebruikt, zijn voor het grootste deel onbekend (net als het exacte zoekalgoritme van Google).

Explore
Op 20 oktober was het zover, mijn eerste flickr explore foto! Een foto gemaakt tijdens een van de zeiltochten met de familie dit jaar. Deze foto is begin augustus gemaakt vlakbij Enkuizen: een prachtig blauwe lucht waar de zeilen mooi tegen afstaken. Samen met deze foto heb ik nog enkele zeilfoto's geplaatst.

Flickr Explore Wiljo van Essen

 

De publicatie in de Explore sectie op flickr leverde  veel views en reacties van andere flickr gebruikers op. Maar het is bovenal een bijzonder leuk gevoel dat jouw foto bij zoveel mensen onder de aandacht gekomen is. De hele selectie van die dag is terug te bekijken via fluidr.

Schermafbeelding 2013-11-19 om 15.16.09

Hieronder nog 2 foto's uit mijn fotoserie van die dag:

Zeilen Lelystad - Enkhuizen - Amsterdam - Hoorn

 

Zeilen Lelystad - Enkhuizen - Amsterdam - Hoorn

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*