© 2012 wiljo. All rights reserved.

Teampresentatie Dakar De Rooy

8 november was het zover, de teampresentatie van Team de Rooy. Voor mij persoonlijk toch wel een jongensdroom die uitkwam. Ik volg de Dakar al sinds 1987. Oftewel het jaar dat Jan de Rooy de Dakar op zijn naam schreef met zijn DAF TurboTwin. Jaarlijks keek ik samen met mijn vader de Dakar en de we hebben samen ook de nodige pre prologen in Valkenswaard bijgewoond.

De overwinningsposter met Jan's TurboTwin uit de Truckstar van 1987 hangt nog steeds bij mijn ouders op zolder. Jan de Rooy heeft hem op vandaag (8 november 2012) november nog persoonlijk ondertekend voor mijn zieke vader.

Vandaag woonde ik namens Autosportvision de persconferentie van Team de Rooy bij en daar hoorde ook een stuk meerijden met een van de teamleden bij. Ingrediënten voor een topdag. Hieronder een kopie van mijn verslag dat ik voor Autosportvision heb geschreven.

Na een terugblik op de vorige Dakar begon de persconferentie echt.

Voor de komende Dakar enkele kleine wijzigingen, de IVECO Powerstar van Gerard en de IVECO Trakker EVO III van Hans Stacey en Rene Kuipers zijn wat lichter geworden en voorzien van nieuwe schokdempers. De IVECO Trakkers EVO II van Miki Biasion en Jo Adua beschikken komend jaar over een geëvolueerd chassis waardoor de auto's nog betrouwbaarder moeten blijken. De auto's zijn allen net gereed en worden tot 23 november verder afgesteld. De 23e worden de auto's ingescheept voor de overtocht naar Zuid Amerika.

Gerard de Rooy en Miki Biasion hebben beide hetzelfde team als de afgelopen Dakar. Hans Stacey heeft dit jaar een "nieuwe" navigator in de vorm van Detlef Ruf. Een navigator die Hans nog goed kent uit zijn tijd bij het MAN team. Nieuwkomer in het team dit jaar is Rene Kuipers, hij start aan zijn derde Dakar en zoals Gerard het treffend zei: "you get wiser when you got older" dus dit jaar rijdt Rene met de truck naar eerdere dakars met een motor en een auto gereden te hebben.

Het totale team is dit jaar met 3 man gegroeid tot 41 personen. Het team heeft het doel om nog beter te presteren dan in de vorige Dakar. Een moeilijke opgave gezien de goede resultaten van afgelopen jaar. "Racen is niets zonder competitie" aldus Gerard de Rooy, dus laat de competitie maar komen vanuit de hoek van Kamaz, Alex Loprais (Tatra) en het MAN team.

Gerard de Rooy verwacht een spannende opening dit jaar, de eerste 3 dagen bestaan de proeven uit veel zand in de vorm van veel duinen. Na deze pittige opening volgen nog enkele zware dagen op hoogte. De hoogte specials van de komende Dakar worden voor alle deelnemers fysiek zwaar, ook het materiaal krijgt het zwaar op hoogtes boven de 3000 meter!

Na de rustdag begint het weer van voor af aan, veel duinen! Kortom alle ingrediënten voor een spannende Dakar.

De Dakar rally start dit jaar in Lima (de finishplaats van afgelopen Dakar) op 5 januari 2013.

Bron: Autosportvision

One Comment

  1. I needed to thank you for this excellent read!! I definitely enjoyed every bit of
    it. I’ve got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*