© 2013 wiljo. All rights reserved.

Terug naar Toen 2013

Als het lukt qua tijd en afspraken probeer ik elk jaar wat tijd vrij te maken om een bezoek te brengen aan het Stoomtrein evenement "Terug naar Toen" van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). Ik blijf het fascinerend vinden om deze grote machines live te zien, te horen en te ruiken. Even terug in de tijd dus. Dit jaar vond het evenement plaats op 7 en 8 september.

De medewerkers van de VSM zijn al lang voordat het evenement plaatsvindt druk bezig met het gereed maken van locomotieven, het indelen van ritten en het zoeken naar bijzonderheden die tentoongesteld kunnen worden tijdens het weekend. Zo zijn er tijdens het weekend naast oude treinen ook oude bussen, auto's, stoomwalsen en andere oude machines te zien.

Via onze vrienden die op het station Beekbergen wonen, krijg ik soms de tips als er iets bijzonders te zien, of te doen is. Zo had ik vorig jaar voor het eerst toegang tot de locomotieven op de avond voordat het evenement begon. Dit leverde erg mooie foto's op. Dit jaar ben ik ook even wezen kijken op de vrijdagavond, helaas was het weer dit jaar wat minder, maar ondanks dat is het toch gelukt om enkele mooie foto's te maken.

Op de zondag ben ik ook nog even het terrein overgelopen. In het filmpje hieronder een kleine sfeerimpressie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*